Balmain zonnebrillen

De zonnebrillencollectie van Balmain is the hottest news op het gebied van designer eyewear. De eerste collectie werd gelanceerd in mei 2020 en hoofdontwerper Olivier Rousteing is er helemaal weg van. De brillen worden gemaakt door Akoni Eyewear in Japan. De brillen hebben opvallende ontwerpen volgens de code van de #BalmainArmy. Het vakmanschap herken je door het gebruik van de hoogste kwaliteit materialen en de aandacht voor detail.

Het historische en traditionele modehuis van Balmain is gevestigd in het hart van Parijs. Het huis is, in tegenstelling tot vele andere modehuizen, altijd trouw gebleven aan de visie en geest van oprichter Pierre Balmain. Na zijn overlijden in 1982, hebben verschillende ontwerpers aan het roer gestaan. Onder leiding van huidig ontwerper Olivier Rousteing is in 2020 de eerste eyewear collectie gelanceerd.

Een Balmain zonnebril is in alle opzichten spectaculair. Design, details en kwaliteit behoren tot het beste wat er te koop is. De collectie van Balmain is overzichtelijk en bestaat uit een beperkt aantal modellen voor zowel dames als heren. Balmain Eyewear kan moeiteloos concurreren met de mooiste designercollecties en onderscheidt zich in alles van de massaproductie die we de afgelopen jaren te vaak van de grote modehuizen gezien hebben.

Akoni is weliswaar Zwitsers maar de ontwerpen komen rechtstreeks uit Los Angeles en alle zonnebrillen worden met uiterste precisie in Japanse ateliers gemaakt. De zonnebrillen zijn uitgevoerd in hoogwaardig acetaat en/of titanium. Eén van de zonnebrillen was direct de favoriet van Balmains hoofdontwerper Olivier Rousteing. Daarom werd dit model ‘Wonder Boy’ genoemd, gelijk aan de biografie van Olivier Rousteing.

Een echte Balmain-zonnebril is een aanschaf voor het leven en vergelijkbaar met een prachtige tas van een luxemerk. Hiermee voldoet deze collectie ook aan een andere doelstelling van Akoni. Het wil slow fashion maken met mooie producten die lang meegaan. Liever minder maar heel mooi dan veel van bedenkelijke kwaliteit.